Vabatahtlikud jätkavad Saaremaal kadunud 55-aastase Olevi maastikuotsinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev
Olev Foto: PPA

Politsei palub kaasabi selgitamaks 13. aprillil Saaremaal Mändjala külas oma kodust lahkunud Olevi asukohta.

Olev lahkus reedese päeva jooksul oma Mändjala külas asuvast kodust teadmata suunas. Olevit nägi politseile teadaolevalt viimati tema abikaasa reedel kella 7.45 ajal hommikul. Abikaasa läks hommikul tööle ja õhtul tagasi tulles Olevit kodus ei olnud ja ta pole siiani koju tulnud. Mehe sõbrad ja tuttavad ei ole samuti teda näinud ega oska öelda, kus ta viibida võiks. Olevi telefoni kodus ei ole ja positsioneering näitab, et telefon asub kodumaja läheduses asuva masti piirkonnas.

Politseiametnikud kontrollisid reede õhtupoolikul koos Olevi lähedastega tema elukoha ümbrust ja ümberkaudseid alasid, kuid paraku meest ei leitud. Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Rein Rand ütles, et mehe elupaiga läheduses asuv ala on võsastunud ja soine, mistõttu on seal teatud aladele ligipääs raskendatud. «Pimeduse tõttu lõpetasime maastikuotsingud, kuid kaasasime otsingutesse PPA lennusalga kopteri, mis peaks otsinguala kontrollima jõudma kella 01 ajal öösel,» ütles Rand.

Mehe isikukirjeldus on edastatud politseipatrullidele, kes teda maakonnas otsivad. Olevil on lühikesed hallid juuksed, ta on umbes 185 cm pikk ja kõhna kehaehitusega. Seljas võib tal olla musta värvi õhuke tuulejope ja sinist värvi teksapüksid.

Politsei palub kõigil, kes on Olevit näinud või omavad teavet tema võimaliku asukoha kohta, anda sellest teada telefonil 5661 4113 või helistada hädaabinumbril 112.

Otsinguid jätkatakse

Reede õhtul lõpetati pimeduse tõttu maastikuotsingud. Kella 1 ajal öösel kaasati otsingutesse PPA lennusalga kopteri, mis vaatas otsinguala üle, kuid kahjuks meest ei leidnud. «Täna hommikul leiti mehe telefon tema koduhoovi pargitud autost,» täpsustas Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Rein Rand.

Täna hommikust alates otsisid politseiametnikud, ümberkaudsed elanikud ja mitmed teised vabatahtlikud Olevit Mändjalas tema kodupiirkonna ümbrusest. Rannikuala vaatasid ATVga läbi nii Kuressaare politseijaoskonna merepäästepatrull kui ka kohalikud, kes kontrollisid ala lisaks veel kahe ATVga. Keskkonnaameti drooniga kontrollisime teeäärseid raskesti ligipääsetavamaid alasid. Lisaks kontrollis Kuressaare merepääste patrullpaadiga Nasva jõge.

Vabatahtlikud tulid appi loomale paigaldatava GPS kiibiga, mis kinnitati mehe koera kaelarihmale. See võimaldas koeral vabalt liikuda ja samal ajal tema teekonda kaardilt jälgida. Lootsime, et koer käib mööda teid ja radu, mida ta on koos peremehega käinud ja leiab sel viisil tee mehe võimaliku asukohani. Kahjuks see tulemust ei andnud. Kõik mehe isiklikud asjad, sh rahakott ja dokumendid, on kodus ja praegu ei ole meil alust arvata, et mees oleks võinud liikuda kodukohast kaugemale.

Mehe elupaiga ümbruskond on läbi vaadatud ja kontrollitud on võimalikud kohad, kuhu mees võis suunduda. Täna õhtupoolikul tuleb Haapsalust vabatahtlik koerajuht, kes kontrollib veel ala koos otsingukoeraga. Otsingupiirkond on soine ja võsastunud keeruline maastik ning selle teatud aladele on ligipääs raskendatud. Praeguseks lõpetatatakse aktiivsed maastikuotsingud ja kui laekub uut informatsiooni, siis otsustatakse edasised võimalikud otsingutegevused.

Laupäeva õhtul kontrollis vabatahtlik koerajuht koos otsingukoeraga Olevi kodupiirkonnas teadaolevaid radu ja teid, kus mehel oli kombeks jalutamas käia, kuid meest ei leitud. Pühapäeva hommikul jätkati otsinguid koos otsingukoeraga. Täna kella 12 ajal kogunevad vabatahtlikud Mändjala külas Välja talu hoovis ja mehe elukoha ümbrust hakatakse läbi kammima ahelikus liikudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles