Trump lubas toetada marihuaanatööstust kaitsvat seadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump on lubanud toetada seadusandlust, mis kaitseb marihuaanatööstust osariikides, kus see meelemürk on legaliseeritud.

Colorado osariigi vabariiklasest senaator Cory Gardner ütles reedel, et Trump andis talle lubaduse kolmapäeva õhtul peetud vestluses.

Trump lubas valimiskampaania ajal, et austab osariike, mis legaliseerisid marihuaana. Ta kritiseeris samas selle uimasti legaliseerimist ja andis mõista, et see tuleb peatada.

Marihuaana on täielikult legaliseeritud kaheksas osariigis ning veel 24 osariiki lubavad selle kasutamist teatud vormis.

"President Trump kinnitas mulle, et ta toetab föderalismil põhinevat seadusandlikku lahendust, mis peaks selle osariikide õiguste teema lõplikult korda tegema," ütles Gardner avalduses.

Valge Maja kõneisik Sarah Huckabee Sanders kinnitas, et Gardneri jutt vastab tõele ning president Trump tõepoolest toetab osariikide õigusi selles küsimuses.

Gardner loodab parteiülese seadusandluse vastuvõtmist, mis väldiks föderaalvalitsuse sekkumist osariikide marihuaanaturgudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles