Luik: poliitiline lahendus Süürias on sama kaugel, kui enne pommitamist (8)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rääkisime Hispaania kolleegiga toimunu asjaoludest ning leppisime kokku, et teeme raketi leidmisel ning uurimise läbiviimisel tihedat koostööd,» ütles Eesti kaitseminister Jüri Luik.
«Rääkisime Hispaania kolleegiga toimunu asjaoludest ning leppisime kokku, et teeme raketi leidmisel ning uurimise läbiviimisel tihedat koostööd,» ütles Eesti kaitseminister Jüri Luik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Süüria režiimi pihta antud liitlaste õhurünnak oli kaugelt liiga piiratud ja spetsiifiline, et see mõjutaks poliitilise lahenduse saavutamist positiivses suunas, ütles kaitseminister Jüri Luik.

«Olukord loomulikult pingeline, sest igasugune sõjaline aktsioon on pinget tõstev ja tekitab keerulise olukorra, aga teisest küljest on mul hea meel, et ameeriklaste, inglaste ja prantslaste sõjaline löök oli suhteliselt proportsionaalne. Ta oli hästi kalibreeritud ja oli tehtud suuri jõupingutusi, et vältida igasugust kineetilist kontakti Vene vägedega,» kommenteeris Luik intervjuus ERR-i raadiouudistele.

Luik lisas, et löögid olid kaugelt liiga piiratud ja kaugelt liiga spetsiifilised, et mõjutada poliitilist jõudude vahekorda Süürias ja sundida president Assadi tõsiselt mõtlema sellele, et otsida poliitilist lahendit, mis annaks ka Süüria opositsioonijõududele eluõiguse.

"Poliitiline lahendus on meist sama kaugel, kui ta oli enne pommitamise algust," sõnas kaitseminister.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles