Tehnoülevaatuspunktid ei soovi kaamerate eest maksta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto tehnoülevaatus. Illustratiivne foto.
Auto tehnoülevaatus. Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann

Ligi kuu aja pärast kehtima hakkav liiklusseadus annab maanteeametile võimaluse nõuda tehnoülevaatuste salvestamist ja reaalajas jälgimist, kuid ülevaatuspunktid ei soovi kaamerate paigaldamise eest maksta.

Maanteeamet on ligi 90 tehnoülevaatuspunktile teada andnud, et kaamerad peavad ülevaatuspunktides paigaldatud olema tuleva aasta 1. juuliks, vahendas ERR Uudised raadiouudiseid.

Eesti Tehnoülevaatajate Liidu juhatuse liikme Andres Sootsi sõnul aga pole liiklusseaduses sellest juttu, et kaamerad tuleks ülevaatuspunktide raha eest soetada.

«Eraõiguslik-juriidilisele isikule ei saa tekitada kohustusi, kui eraõiguslik isik ei saa sellest kasu. Nüüd ongi küsimus, kas seadusandja või seaduse looja on seda ka niimoodi ette näinud, kui on, siis ülevaatuspunktid peavad sellega nõustuma ja kaamerasüsteemid tuleb paigaldada,» selgitas Soots.

Eile saatis Soots tehnoülevaatajate liidu poolt nii riigikogule, õiguskantslerile kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile teabenõude, milles soovitakse teada, kas kaamerad tuleb püsti panna riigi või ettevõtjate raha eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles