Särjepüük hoogustas Saaremaal järsult jämeda soola müüki

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särjepüük.
Särjepüük. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Alanud särjepüügi hooaeg tõi Saaremaal lisanõudluse jämeda soola järele, mistõttu sai nii mõneski poes soolamissool otsa ja uute varude soetamiseks tuli teha lisatellimusi.

«Hetkel on meie poes jäme sool tõesti otsas, aga uue tarnega tuleb nõutud kaup taas müüki,» ütles Saare Selveri juhataja Iige Laes Saarte Häälele. Ka Rimi juhataja Gaidi Juhandi tõdes, et soola on viimasel nädalal tõepoolest rohkem ostetud, kuid eelmiste aastate kogemustele tuginedes on selleks juba ette valmistatud ja kaupa rohkem tellitud. 

Saaremaa tarbijate ühistu (STÜ) juhatuse esimees Kalle Koov ütles, et jäme sool on kalapüügi perioodil nende poodides kindlasti minev müügiartikkel, sest nagu suvel müüakse grille, nii müüakse kalapüügiperioodil siis vajaminevat kaupa.

«Muidugi ei oska me täpselt planeerida, kui palju mehed seda soola Nasvalt ära ostavad,» lausus STÜ ostujuht Risto Leedo, lisades, et paar viimast nädalat on jämeda soola müük olnud tõusvas trendis, kuid selleks on valmistutud ja kaup otsa ei tohiks saada.

Loe lähemalt Saarte Häälest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles