Vene palgasõduritest Süürias kirjutanud ajakirjanik kukkus rõdult alla ja suri (35)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Borodin.
Maksim Borodin. Foto: Facebook

Vene ajakirjanik, kes kirjutas Vene palgasõduritest Süürias, kukkus rõdult alla ja suri saadud vigastustesse, vahendab RFE/RL.

32-aastane Maksim Borodin toimetati haiglasse neljapäeval pärast seda, kui ta kukkus Jekaterinburgis alla oma viiendal korrusel asunud kodu rõdult. Eile suri ta haiglas kukkumisel saadud vigastustesse.

Jääb ebaselgeks, mis asjaoludel Borodin rõdult alla kukkus, kuid ametivõimud peavad tema surma enesetapuks. Piirkonna politsei esindaja sõnul oli Borodini korteri uks seestpoolt lukus ja miski ei viidanud sellele, et uks oleks jõuga avatud. Ta lisas, et ajakirjaniku võtmed leiti korterist ja enesetapukirja ei leitud.

Borodin töötas uudisteportaalis Novy Den ja kajastas korruptsiooni ning kuritegevust.

Enne oma surma kirjutas ta Süürias võitlevatest Vene palgasõduritest. Mitmed neist olid tema sõnul pärit Uuralites asuvast Asbesti-nimelisest linnast ja hukkusid 7. veebruaril USA toetatud opositsiooni ründamisel Süürias. Kinnitamata andmetel võis selle käigus hukkuda kuni 200 Vene sõdurit.

Venemaal asutatud paramilitaarne organisatsioon Wagner Group on Süüriasse võitlema saatnud umbes 2500 palgasõdurit.  

Novy Deni peatoimetaja Polina Rumjantseva ütles, et ei usu, et Borodin enesetapu sooritas.

Borodini sõber Vjatšeslav Baškov kirjutas eile Facebookis, et ajakirjanik helistas talle 11. aprilli hommikul kella viie ajal ja ütles, et tema maja ümbritsevad maskeeritud julgeolekutöötajad.

Baškovi sõnul oli Borodin häiritud, mitte hüsteerias ega purjus. Ajakirjanik uskus, et tema korterit tullakse läbi otsima ja kõne ajal ootasid nad kohtu luba. Ta palus Baškovil endale advokaat otsida.

Tund hiljem aga helistas Borodin uuesti sõbrale ja ütles, et eksis ning julgeolekutöötajad viisid läbi mingisugust õppust.  

«Pärast seda ma talle tagasi ei helistanud,» kirjutas Baškov Facebookis. «Ootasin, et ta midagi Facebooki kirjutaks, kuid seda ei juhtunud ja 13. aprillil kuulutas meedia, et Maksim (Borodin) leiti rõdu alt ja toimetati haiglasse.»

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles