Mõrvatud neiu leidnud naine: inimesed jalutasid tast ükskõikselt mööda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15-aastase neiu mõrvapaik Kohtla-Järvel.
15-aastase neiu mõrvapaik Kohtla-Järvel. Foto: Meelis Meilbaum

Kohtla-Järvel mõrvatud 15-aastase tüdruku surnukeha leidnud naise sõnul liikus laupäeva hommikul sündmuspaiga läheduses juba palju inimesi, kuid enne teda ei pööranud maas lamavale tüdrukule keegi mingit tähelepanu.

Anastasia surnukeha leidis kõrvalmajas elav keskealine Viktoria, kes läks pühapäeva hommikul koeraga jalutama.

«Vaatasin, et inimene lebab maas. Läksin tema juurde ja ütlesin: tüdruk, tüdruk… Aga ta ei reageerinud kuidagi, ei liigutanud. Vaatasin, et ta ei hinga. Kutsusin naabri Toliku. Tema konstateeris, et tüdruk on surnud ja kutsus politsei,» rääkis Viktoria venekeelsele Postimehele. «Tüdrukut oli rängalt pekstud, ta oli üleni verine, isegi nägu oli verega koos.»

Viktoria avaldas imestust inimeste ükskõiksuse üle. Kui ta pühapäeva hommikul kella 9 paiku koeraga jalutama läks, liikusid tänaval juba inimesed, kuid keegi ei pööranud maas lebavale inimesele mingit tähelepanu.

«Tänavalt oli maas lebav keha hästi näha, mulle torkasid kohe silma tüdruku jalas olnud valged tossud ja tema mustad juuksed. Kas tänapäeval ongi inimesed sellised, et neid ei huvita, mis nende ümber toimub? Võib-olla oleks saanud tüdrukut päästa, kui keegi oleks talle varem tähelepanu pööranud,» oletas naine.

Mõrvatud tüdruku sõbranna kahtlustab endist poiss-sõpra

Tapetud tüdruku leidmise kohas seisnud Katja rääkis, et mõrvatud tüdruk oli tema sõbranna.

«Me jalutasime temaga reede õhtul ringi. Nastja tahtis rääkida oma endise poiss-sõbra Artjomiga ja helistas talle, kuid poiss ei võtnud telefoni vastu. Nastja ütles et seetõttu ajab kõik teda närvi,» rääkis Katja.

Tüdruku sõnul ei tunne ta Artjomi eriti hästi, kuid ta teab, et Nastja temaga viimasel ajal eriti tihedalt ei suhelnud.  Katja ei välista, et just endine poss-sõber võib olla seotud Anastasia surmaga. «Meil on sellised kahtlused. Varem räägiti, et ta peksis Nastjat,» lisas Katja.

Anastasia kodumaja jääb tema leidmise kohast 15-20-minutilise jalutuskäigu kaugusele. «Me pole koos Nastjaga kunagi koos siin käinud. Mind pani imestama, et ta just siit leiti. Veider, kuidas ta siia sattus,» ütles Katja.

Pühapäeval kell 8.40 leidis juhuslik mööduja Kohtla-Järvel Pärna tänaval 15-aastase tüdruku surnukeha, hukkunul oli mitmeid noahaavu. Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb mõrva.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles