Maaelukomisjon toetab heidutusjahti hanelistele

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnud põllul
Linnud põllul Foto: Marko Saarm / Sakala

Põllumehed on toonud esile aastatega järjest kasvava probleemi seoses kevadel saabuvate haneliste tehtava kahjudega põllukultuuridele ja maaelukomisjon on seda meelt,e t linnud tuleb põldudelt peletada.

Maaelukomisjoni tänasel istungil oli tähelepanu keskmes haneliste tekitatava kahju vähendamine põllumajandusele. Maaelukomisjoni esimehe Aivar Koka sõnutsi on põllumehed toonud esile aastatega järjest kasvava probleemi, mis on seotud kevadel saabuvate haneliste tehtud suurte kahjudega põllukultuuridele. „Peame otsustavalt kaaluma toimivate abinõude rakendamist, et peletada kevadel linnud eemale põldudest, et nende tegevus ei hävitaks saaki täielikult või vähendaks seda märkimisväärselt,“ ütles ta.

Kokk selgitas, et üheks lindude heidutamise võimaluseks kahjustuspiirkondades oleks lubada maaomanikele ja nende poolt volitatud isikutele kevadine kaitsejaht. Näiteks Rootsis lubatakse kaitsejahi raames küttida 1500 lindu aastas. Samal ajal peaks rohkem rajama ka lindudele söödapõlde. Jahiseaduse kohaselt on Keskkonnaametil olemas õigus korraldada jahipidamist ka väljaspool jahihooaega uluki tehtud kahju vähendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles