Üks rusikahoop viib 16-aastase kauaks trellide taha (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Selle aasta teisel päeval Narva taksopeatuses meest ühe korra löönud 16-aastane noormees peab nüüd enam kui kolm aastat oma elust veetma vanglas.

Süüdistuse kohaselt lõi alkoholi tarvitanud noormees 2. jaanuaril kella 22.20 paiku Narvas Peetri platsil asuval taksode ootealal ühel korral rusikaga näkku 37-aastast meest. Selle tagajärjel kukkus kannatanu peaga vastu asfalti ja sai vähemalt nelja kuud kestva tervisehäire.

Eelmisel nädalal tunnistas Viru maakohus 16-aastase noormehe süüdi kannatanule raske tervisekahjustuse tekitamises ning mõistis talle lühimenetluse sätteid kohaldades karistuseks kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.

Kuna noormehel oli osaliselt ära kandmata eelmise kohtuotsusega mõistetud karistus ning ta viibis ka eelvangistuses, siis tuleb tal viibida kinnipidamisasutuses kokku kolm aastat, 10 kuud ja 12 päeva. Karistusaja alguseks loeti kohtuotsuse kuulutamise päev.

Otsuse tegemisel võttis Viru maakohus arvesse 16-aastase süüdistatava varasemat elukäiku, sh seda, et talle eelmise kohtuotsusega mõistetud karistus – üks aasta ja kuus kuud vangistust – pöörati täitmisele ning leidis, et vaatamata süüdistatava noorele eale, pole võimalik tema suhtes kohaldada muud karistusliiki kui seda on reaalne vangistus.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles