Juba teine Slovakkia siseminister lahkub ajakirjaniku mõrva tõttu ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia siseministerTomáš Drucker teatas tagasiastumisest.
Slovakkia siseministerTomáš Drucker teatas tagasiastumisest. Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP / Scanpix

Slovakkia siseminister Tomáš Drucker teatas täna tagasiastumisest seoses uuriva ajakirjaniku mõrvast alguse saanud poliitilise kriisiga.

Drucker on juba teine siseminister, kes on tapmisest möödunud vähem kui kahe kuu jooksul tagasi astunud.

Uudisteportaalis aktuality.sk töötanud Ján Kuciak ja ja tema kihlatu Marina Kušnírová leiti tapetuna 25. veebruaril oma kodust Veľká Mača linnas. 

Kuciak käsitles viimases lõpetamata jäänud, kuid hiljem postuumselt avaldatud kirjutises poliitikute võimalikke sidemeid Itaalia äritegelastega, kes võivad olla seotud Calabria 'Ndrangheta maffiaga, mis väidetavalt tegutseb Slovakkia idaosas.

Ajakirjaniku surma järel on Slovakkiat haaranud suurim protestilaine alates 1989. aasta kommunismivastasest sametrevolutsioonist toonases Tšehhoslovakkias ning see viis peaminister Robert Fico valitsuse tagasiastumiseni.

Enne terve valitsuse tagasiastumist jõudis ametist lahkuda eelmine siseminister Robert Kaliňák.

Märtsis vannutati ametisse uus valitsus eesotsas senise asepeaministri Peter Pellegriniga, kes valis Druckeri siseministriks.

Paljud slovakid tunnevad, et ajakirjaniku surma järel valitsuses ja riigiaparaadis tehtud muudatused pole läinud piisavalt kaugele ja nõuavad politseijuht Tibor Gašpari lahkumist.  

Drucker põhjendas tagasiastumist suutmatusega rahustada olukorda riigis.

Ametist lahkuv siseminister leiab, et ta ei käituks Gašpari vallandades õigesti.

Pellegrini juhtimisel jätkab sama, Fico moodustatud valitsuskoalitsioon, kuhu kuuluvad peaministri vasaktsentristlik SMER-SD, ungari vähemuse erakond Most-Hid ja marurahvuslik Slovakkia Rahvuspartei (SNP).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles