Külapoed keset linna peavad visalt vastu

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna elanik Minni Oras (leti eest) tuli lapsega Karlovasse Kuu poodi moosipirukate järele. Aga kes hiljaks jääb, see ilma jääb: poe juhatajal Anne-Ly Mägimetsal oli lõunaks alles vaid üks pirukas.
Supilinna elanik Minni Oras (leti eest) tuli lapsega Karlovasse Kuu poodi moosipirukate järele. Aga kes hiljaks jääb, see ilma jääb: poe juhatajal Anne-Ly Mägimetsal oli lõunaks alles vaid üks pirukas. Foto: Margus Ansu

Kuu poe uks kolksatas ja poodi astus supilinlane Minni Oras, endine Karlova elanik. «Kui siiakanti on asja, siis ei saa sellest poest kuidagi mööda. Siin on ju nii head moosipirukad,» ütles Oras, kes pidi sel korral leppima ühe moosipirukaga, sest teised olid juba enne keskpäeva otsas. 

Kuu pood, mida kunded heatahtlikult külapoekeseks kutsuvad, on üks vähestest väikestest kauplustest, mis ülikoolilinnas kõige ja kõigi kiuste vee peal püsib. Praegu on Tartus registreeritud 151 müügikohta, kus kaubeldakse tubaka- ja alkoholitoodetega. Kuigi enamik neist on toidupoed, osa suuremad ja mõned väiksemad, kuuluvad müügikohtade alla ka näiteks tanklad. Seetõttu on raske öelda, kui palju Kuu poe moodi väikesi kauplusi täpselt Tartus on. Kuidas neil läheb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles