Ratas lubab parandada erihoolekandeteenuste kättesaadavust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi hooldekodu elanik.
Viljandi hooldekodu elanik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peaminister Jüri Ratas kinnitas erihooldusteenust pakkuvat Vääna-Viti Kodu külastades, et soovib parandada erihoolekandeteenuste kättesaadavust ja tõsta hoolekandetöötajate palka.

Ratase sõnul on riik võtnud suunaks pakkuda psüühiliste erivajadustega inimestele enam abi kodus või kodusarnases keskkonnas, edastas valitsuse pressiesindaja. «Peame püüdlema selle poole, et inimesed saaksid erivajadustest hoolimata hakkama võimalikult iseseisvalt – elada, töötada, õppida ja kasutada muid avalikke teenuseid nagu kõik teised inimesed,» ütles ta.

Peaministri sõnul on on vaja parandada erihoolekandeteenuste kättesaadavust ning vähendada teenuste järjekordi. Erihoolekandeteenuste kättesaadavuse parandamiseks ja hoolekandetöötajate palgatõusuks leidis valitsus järgmiseks neljaks aastaks lisaraha riigi eelarvestrateegias, mille põhijoontes saavutati kokkulepe eelmise nädala lõpus.

«Olukorras, kus Eesti riigil läheb paremini kui kunagi varem, on meie ülesanne tagada väärikas elu igale Eestimaa inimesele. Tunnustan ka kõiki erihoolekandetöötajaid, kes teevad keerulist, kuid tänuväärset tööd erivajadustega inimeste igapäevaelu toetamisel,» ütles Ratas.

Peaministri sõnul on oluline, et üha rohkem erivajadustega inimesi leiaks tee tagasi kogukonda. «Sama oluline on, et kogukond aktsepteeriks neid kui ühiskonna täisväärtuslikke liikmeid, kel on teistega võrdsed õigused ja võimalused,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles