Michal IRList: konservatiivseks ja parempoolseks erakonnaks rebrandimine ei ole usutav, hoides samal ajal püsti tupikus vasakvalitsust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna juhatuse liige Kristen Michal ütles IRLi nimevahetust kommenteerides, et enam loevad valijatele ja partneritele konkreetsed teod ja valikud.

«Isamaa on ilus ajalooline nimi,» märkis Michal. «Res Publicast lahtiütlemine oli juba Margus Tsahkna plaanides. Ta küll sisustas ideed Isamaast üllatuslikult Keskerakonna valitsusse aitamisega. IRLi valijad ei mõistnud ega mõista seda, sellest ka ärapöördumine.»

Michali hinnangul on IRLi esimees Helir Valdor Seeder sõnumites väga tugevalt konservatiivsel poolele teel, plaaniga asuda tugevasse konkurentsi EKREga. «Seeder targa mehena teab rahvatarkust, et pehkinud seintega maja fassaadi ülevõõpamine ei tee sellest uut ning Circle Kd kutsutakse Eestis siiski rahva poolt Statoiliks.»

Nimevahetusest enam loevad valijatele ja partneritele Michali sõnul konkreetsed teod ja valikud. «Näiteks, kas Isamaale on vastuvõetav Putinit toetava Ühtse Venemaa leppe erakonnaga koostöö või nõuavad nad samme selle tühistamiseks, andes tähtaja? Või kas sobib Isamaa liikmena Tallinnas koolijuht, kes sisus astub ühte jalga Kremli pehme mõju plaanidega? Või astmeline tulumaks ja kanapõdra nimeline maksusüsteem, mida vana Isamaa ei oleks kunagi toetanud?»

«Valikud otsustavad, kas sellest saab muistend innovatiivsest suitsupääsukesest või erakond, kes Keskerakonna vaadetele ja vasakvalitsusele tuge ei anna. On öeldud A, ja järgmisena tuleb öelda B. Järgmine samm, kas jäädakse Ratast püsti hoidma, määrab,» jätkas Michal. «Konservatiivseks ja parempoolseks erakonnaks rebrandi’mine ei ole usutav, hoides samal ajal püsti tupikusse sõitnud vasakvalitsust, seepärast.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles