Järelvaadatav: TÜ veebiseminar seletab, milles seisneb nutisõltuvus

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Frank sorge/Caro/Scanpix

Eile toimus järjekordne TÜ digihumanitaaria ja infoühiskonna keskuse veebiseminar, mis sel korral oli pühendatud nutisõltuvuse teemale.

Mis on internetis see, mis tekitab sõltuvust? Mida me neti- ja nutisõltuvusest teame ja millised on võimalused abi saada? Millised on sõltuvuse eelfaasid ja märgid: ajakasutuses, sotsiaalsetes suhetes, vaimses heaolus, enesetundes, unes? Millised isiksuseomadused ja milline sotsiaalne ümbrus võivad soodustada või tasakaalustada nutisuhtluse potentsiaalseid kahjusid?

Nendel teemadel vestlevad veebiseminari stuudios ülemäärase nutikasutusega seotud kahjusid uurinud Tartu Ülikooli psühholoogia instituudi teadur Karin Täht ning laste ja noorte nutikasutust analüüsinud psühholoog ja pereterapeut Kätlin Konstabel. Enda kommentaari teemale jagab Tartu Ülikooli kommunikatsioonijuhtimise magistrant Diana Poudel, kelle sulest ilmus äsja raamat «Turvaline internet. Digimaailma telgitagused». Vestlust juhib Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi interpersonaalse ja hariduskommunikatsiooni lektor Kadri Ugur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles