Kuidas linnapuhkusel taanlaste õnnelikust elust osa saada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nyhavn - kunagise kaubasadama alal nauditakse kanali kaldal rahulikku atmosfääri, jazz muusikat ja suurepärast toitu.
Nyhavn - kunagise kaubasadama alal nauditakse kanali kaldal rahulikku atmosfääri, jazz muusikat ja suurepärast toitu. Foto: Martin Heiberg / Copenhagen Media Center

Eestlased ei mahu kõige õnnelikumate rahvaste edetabelite tippu, meie kunst on sageli depressiivne ja ilm kehvapoolne. Ehk just sellepärast peavadki paljud eestlased reisimist üheks oma elu tähtsaimaks osaks – see teeb nad õnnelikuks.

Kui parasjagu pole aega või ressurssi, et võtta ette pikka soojamaareisi, kus kuum päike ja rannaliiv hinge rõõmsaks muudavad, siis üks erakordselt õnnelikuks tegev paik asub Tallinnast vaid 1,5 tunnise lennureisi kaugusel. Loomulikult on see Taani kuningriigi pealinn Kopenhaagen, kuhu viib rahvuslik lennufirma Nordica alates aprilli lõpust reisijad otselennuga kiirelt ja mugavalt kohale.

Aga kuidas taanlaste õnnelikkusega kõige kergemini nakatuda?

Naudi kohalikku toidukultuuri

Kõigepealt tuleks kõrvaldada tegurid, mis võivad eestlase tuju Kopenhaagenis ära rikkuda ja peamine neist on ilmselt surve rahakotile, kuna hinnad on seal eestlase jaoks üsna kõrged. Aga alati saab hakkama ka odavamalt. Tuleb lihtsalt nippe teada.

Hygge - tõlkimatu ja seletamatu nähtus, mis kirjeldab sageli taanlaste elustiili ja olemust.
Hygge - tõlkimatu ja seletamatu nähtus, mis kirjeldab sageli taanlaste elustiili ja olemust. Foto: Martin Kurt Haglund / Copenhagen Media Center

Linnapuhkusel kulub tavaliselt väga palju raha toidule ja see on Kopenhaagenis küll imemaitsev, aga ka ülikallis. Seetõttu ei einesta ka taanlased ise väga palju väljas, pigem tehakse kaasa võileivad ja nauditakse neid piknikul. Kohti pikniku pidamiseks leiab Kopenhaagenis iga nurga pealt.

Kuninga aed on üheks kõige lemmikumaks lõunapausi ja pikniku pidamise kohaks nii kohalike kui ka turistide seas.
Kuninga aed on üheks kõige lemmikumaks lõunapausi ja pikniku pidamise kohaks nii kohalike kui ka turistide seas. Foto: Thomas Rousing / Copenhagen Media Center

Seega: kui valid ööbimiskohta, siis soovitavalt vähemalt koos hommikusöögiga ning muul ajal osta toidupoest (soodsaimad on Lidl, Netto ja Dagn Netto) piknikule kaasa näiteks Taani musta leiba, juustu ja rummikoogikesi. Taanlased ise söövad lõunaks tavaliselt musta leiba pasteedi ja kurgi või heeringaga. Lisaks on suisa legendaarsed Taani magusad saiakesed, mis ühe hetkega tuju heaks teevad. Ja puhkusel ju võib neid endale lubada!

Nyhavn - kunagise kaubasadama alal nauditakse kanali kaldal rahulikku atmosfääri, jazz muusikat ja suurepärast toitu.
Nyhavn - kunagise kaubasadama alal nauditakse kanali kaldal rahulikku atmosfääri, jazz muusikat ja suurepärast toitu. Foto: Martin Heiberg / Copenhagen Media Center

Kelle jaoks on tõeliselt hea toit oma kõrget hinda väärt, siis on Taani samuti õige koht, kuhu minna. Taanis on suisa 31 Michelini tärniga restorani ja neist 15 asub Kopenhaagenis. Paljud neist võivad olla aga nii populaarsed, et vajavad pikka eelbroneeringut, nii et uuri see juba enne reisi välja!

Lõbutse lastega või lasteta

Kopenhaagenis leidub ka küllaldaselt kohti, kus aeg suisa lendab ja tuju ei muutu lihtsalt heaks, vaid lõbusaks.

Loe edasi siit

Kopenhaageni loomaaed.
Kopenhaageni loomaaed. Foto: Daniel Rasmussen / Copenhagen Media Center
Lõbutse lastega või lasteta - Tivoli lõbustuspark Kopenhaagenis.
Lõbutse lastega või lasteta - Tivoli lõbustuspark Kopenhaagenis. Foto: Anders Bøgild / Copenhagen Media Center
Maja Christiania linnaosas Kopenhaagenis.
Maja Christiania linnaosas Kopenhaagenis. Foto: Ty Stange / Copenhagen Media Center
Copy
Tagasi üles