Ohvrite arv kasvab: Londonis on sel aastal tapetud 60 inimest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Newhamis toimunud noarünnaku sündmuskohal.
Politseinikud Newhamis toimunud noarünnaku sündmuskohal. Foto: Stefan Rousseau/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londonis pussitati surnuks järjekordne teismeline. Sellega tõusis käesoleva aasta jooksul Suurbritannia pealinnas tapetute arv 60 inimeseni.

18-aastast noormeest rünnati Ida-Londonis asuvas Newhami piirkonnas eile õhtul kohaliku aja järgi kell 22.50. Newhami piirkonnas on jõuguvägivald tõsiseks probleemiks. Politsei, parameedikud ja õhukiirabi tõttasid rünnakupaika, aga ohver suri sündmuskohal.

Eelmisel aastal tapeti Londonis 116 inimest, selle aasta esimeste kuudega on toimunud juba 60 tapmist. Kokku tapeti Suurbritannias eelmisel aastal 601 inimest.

Siseminister Amber Rudd avaldas eelmisel nädalal uue strateegia vägivallakuritegudega võitlemiseks, aga ei maininud seal probleemide tekkepõhjusena politseinike arvu vähendamist.

Sadiq Khan.
Sadiq Khan. Foto: Hannah McKay/REUTERS/Scanpix

Londoni linnapea Sadiq Khan on kuritegevuse järsu tõusu tõttu sattunud kriitikalaviini alla. Linnapea avaldas kaastunnet hukkunud teismelise perekonnale ja sõnas: «Olen tihedas suhtluses politseiga ja mulle on kinnitatud, et vastutavate kohtu ette toomiseks ja londonlaste turvalisuse tagamiseks tehakse kõik.»

Pühapäeval surid väidetava peretüli käigus noahaavade tagajärjel noor isa ja 30. aastates naine. Haiglasse viidi ka kaks nooremat ohvrit. Sama päeva õhtul pussitati Lõuna-Londonis asuvas Brixtonis surnuks ka 38-aastane Samantha Clarke. Vahistati 24-aastane Jordan Clark. Arvatakse, et ohver oli tema tädi.

Vaid pool tundi enne Brixtonis toimunud pussitamist tapeti Põhja-Londonis 26-aastane rumeenlasest maaler Raul Nicolaie. Mees toimetati küll kiiresti haiglasse, aga ta suri saadud vigastustesse samal õhtul.

Pühapäeval viidi haiglasse ka kaks meest, kes sattusid omavahel Põhja-Londonis konflikti. Mõlemal olid noahaavad, aga meeste elud õnnestus päästa.

Scotland Yard on vägivaldsete kuritegudega võitlemiseks kokku pannud uue üksuse. Nädalavahetuse jooksul korraldati kaheksas elukohas läbiotsimised, mille käigus vahistati seitse inimest. Konfiskeeriti kangeid narkootikume ning tulirelv.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles