Macron lummas isegi skeptikuid (4)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron eile oma riigi kirdeservas Strasbourgis europarlamendi ees.
Emmanuel Macron eile oma riigi kirdeservas Strasbourgis europarlamendi ees. Foto: Jacques Witt / Sipa /SCANPIX

Kui romantilises plaanis vallutas Emmanuel Macroni südame tema kunagine õpetaja ja praegune abikaasa Brigitte juba ammu, siis poliitilises plaanis jookseb sellele nüüd tormi suur osa Euroopast.

Prantsusmaa presidendi eilne etteaste europarlamendi täiskogu ees Strasbourgis illustreeris seda võidujooksu. Nagu kohal viibinud Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker näha võis: kui mõne väikeriigi eesistumise tutvustamise ajaks tuleb saali napp käputäis eurosaadikuid, siis europoliitikas leidub ka tähti, kellel pole täismaja kogumisega probleeme.

Keskerakonna eurosaadik Yana Toom tunnistas hiljem Postimehega rääkides, et tegu on väga karismaatilise poliitikuga. «Ma suhtun tema ideedesse skeptiliselt ja see on põhjendatud. Aga ta räägib nii veenvalt, et ma pidin kogu aeg ise täiendavalt analüüsima,» kirjeldas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles