Siim-Markus Post vedas Pärnu veerandfinaalseeria avamängus võimsa võiduni

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Markus Post.
Siim-Markus Post. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas Eesti meistriliiga veerandfinaalseeria avamängus võõral väljakul Valga-Valka 93:85. 

Pärnu pääses esimesel veerandajal korraks viie punktiga juhtima, kuid lühikesele puhkepausile mindi siiski võõrustajate 21:17 eduseisus. Külalised jõudsid teisel veerandajal viigini, aga juhtima mitte. Valga-Valka eduseis oli poolajal 45:41.

Kolmas veerandaeg kulges sarnaselt eelmistele samuti Valga-Valka domineerimisel ning korraks jõudsid hoidsid piirilinlased isegi 12-punktilist eduseisu, kuid pärnakad hoidsid hammastega end mängus – viimast ja otsustavat veerandaega alustati Valga-Valka 67:65 eduseisus.

Pärnu asus neljanda veerandaja alguses üle pika aja kohtumist juhtima ning suurendas oivalise partii teinud Siim-Markus Posti eestvedamisel vahe nõnda suureks, et Valga-Valka ei suutnud kaotusseisust enam välja rabeleda.

Kaks minutit enne mängu lõppu oli Pärnu edu neljapunktiline, kuid Sander Saare ja Kristpas Zeidsi tehnilised vead ning Mihkel Kirvese tabav kahepunktivise kustutas Valga-Valka viimased lootused. Pärnu võidunumbrid olid 93:85.

Üleplatsimeheks kerkis 28 punkti visanud ja üheksa resultatiivset söötu andnud Post. Pärnu poolel jõudsid kahekohalise punktisummani koguni viis mängijat: Timo Eichfuss (14), Karl-Johan Lips (13), Kirves (12) ja Saimon Sutt (12). Kaotajate poolel hiilgas 20 punktiga Edgars Lasenbergs, Egert Haller lisas 14 silma.

Kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria teine lahing leiab aset eeloleval reedel Pärnu koduväljakul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles