Mehhiko narkoparuni "El Chapo" Guzmani vaimne tervis halveneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtujoonistus Joaquin "El Chapo" Guzmani (paremalt teine) istungist.
Kohtujoonistus Joaquin "El Chapo" Guzmani (paremalt teine) istungist. Foto: Elizabeth Williams/AP

Kurikuulsa Mehhiko narkoparuni Joaquin "El Chapo" Guzmani advokaadi sõnul on tema kliendi vaimne tervis halvenemas.

Eduardo Balarezo ütles teisipäeval ajakirjanikele, et ta taotleb Guzmanile psühholoogilise hinnangu  andmist enne, kui ta astub hiljem sel aastal New Yorgis föderaalkohtu ette.

Guzman on korduvalt kurtnud, et teda on hoitud pärast 2017. aastal USA-le väljaandmist üksikvangistuses.

Guzmani süüdistatakse selles, et tema Sinaloa narkokartell pesi miljardeid dollareid ning viis läbi armutut tapmiste ja röövimiste kampaaniat. Endine narkoparun kurdab, et vanglaolude tõttu kannatab ta peavalu, mälukaotuste ja teiste tervisehädade käes.

Prokuröride sõnul on karmid turvameetmed vajalikud, kuna Guzman on Mehhiko vanglatest korduvalt põgenenud.

Aasta tagasi Ühendriikidele välja antud Guzmani hoitakse New Yorgis üksikvangistuses ja süüdimõistmisel veedab ta kogu ülejäänud elu range režiimiga vanglas.

Guzmanile on esitatud 17 süüdistust erinevates vägivalla- ja narkokuritegudes.

Sinaloa narkokartellis on selle liidri Guzmani vahistamise järel käimas võimuvõitlus. Mehhiko võimud tabasid eelmisel aastal veel kaks Sinaloa kartelli juhtivliiget - Francisco Javier ja Damaso Lopezi, kes alustasid võitlust kartelli kontrollimise üle pärast Guzmani vahistamist.

Mehhiko sõdurid ja politseinikud tapsid veebruaris Guzmani perekonna turvaülema Luis Alfonso Murillo Acosta. Acostat süüdistati muu hulgas 2016. aasta septembris korraldatud rünnakus sõjaväeüksusele, milles sai surma viis ja haavata 12 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles