Hiljuti turistidele suletud paradiisisaar peab hakkama külastajaid jõuga eemale hoidma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boracay
Boracay Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

Filipiinide populaarne puhkusesaar Boracay suletakse reostuse tõttu kõigile väliskülastajatele. Et suuri külastajate masse eemal hoida, pannakse saarele välja 600 politseinikku nende eemaletõrjumiseks.

Hiljuti nõudis Filipiinide president Rodrigo Duterte reostuse tõttu Boracay turistidele sulgemist vähemalt kuueks kuuks, et eemaldada ebaseaduslikud heitveetorud ning asendada need nõuetele vastava kanalisatsioonisüsteemiga.

Valge rannaliiva ja helesinise veega saar on aga üks Filipiinide kõige populaarsemaid sihtkohti, mistõttu peavad kohalikud võimud kasutusele võtma karmimad meetmed, et külalisi keelu jõustumisel ka päriselt eemal hoida, vahendas DailyMail.

Turistide sisenemise keeld jõustub 26. aprillil ning selleks ajaks pannakse saarele üle 600 politseiniku, kelle seas on 138 tugevat «masside laialiajamise üksust.»

«Iga muutus, eriti nii drastiline nagu see, tekitab alati segadust, arusaamatusi ja madalat moraali,» sõnas kohaliku politseijaoskonna ülem Cesar Binag.

Binag selgitas, et Boracay elanikud peavad nüüdsest kaasas kandma uut isikut tõendavat dokumenti ning neil ei ole lubatud paadiga sõita või öösiti ujuda.

Samuti saab nüüdsest saarele siseneda vaid ühe väikese sadama kaudu.

Valitsuse ootamatu otsus saar sulgeda on sundinud sadu hotelle, restorane, reisikorraldajaid ning muid ettevõtteid oma broneeringuid tühistama, mis on juba tekitanud ka turistide seas parajat pahameelt.

Kohalikud ettevõtted proovivad võidelda selle eest, et sisenemiskeeld poleks täielik. Nende sõnul toob turistide tõrjumine kaasa pankrotid ning paljude inimese töökaotuse. Saarel on 17 000 turismist elatuvat filipiinlast, keda keeld kõige valusamalt mõjutama hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles