Tähelepanu juhid: Kristiine ristmikul käivitub foori eiramise automaatkontroll (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskaamera Kristiine ristmikul
Liikluskaamera Kristiine ristmikul Foto: Andres Haabu / Postimees

Maanteeamet andis äsja teada, et käivitab tänasest Tallinnas Tulika tänava, Endla tänava ja Sõpruse puiestee ristmikule ehk nn Kristiine ristmiku kiiruskaamerate lisafunktsiooni – keelava fooritule eiramise automaatkontrolli.

«Tänasest käivitab maanteeamet seitsmepäevase prooviperioodi, mille jooksul mõlemad kiiruskaamerad fikseerivad ka keelava fooritulega ristmikule sõitjad. Keelava fooritulega ristmikule sõitjad näevad küll kiiruskaamera punast välgusähvatust, kuid prooviperioodi jooksul tuvastatud rikkumisele trahviteadet ei järgne,» ütles ameti piirkondliku liikluskorralduse talituse juhataja Erkki Vaheoja.

Kristiine ristmikule paigaldatud kaks kiiruskaamerat on mõlemad varustatud lisafunktsiooniga, mille abil saab lisaks kiirusele automaatselt tuvastada ka keelava fooritulega ristmikule sõitjad.

Seitsmepäevase prooviperioodi eesmärk on kontrollida seadmete funktsionaalsuse igakülgset toimimist ning tulemuste abil teha viimased seadistus- ja häälestustööd.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles