Sidefirmad vanu mobiilivõrke esialgu veel sulgeda ei plaani

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmselt ei mõtle me telefoni kasutades sellele, millist mobiilsidesüsteemi ja -sagedust see parajasti kasutab. Võimalusi jagub aga küllaga.
Ilmselt ei mõtle me telefoni kasutades sellele, millist mobiilsidesüsteemi ja -sagedust see parajasti kasutab. Võimalusi jagub aga küllaga. Foto: Elmo Riig

Kui kaks aastat tagasi lubas Tele2 sulgeda kolmanda põlvkonna ehk 3G-võrgu 2020. aastaks, siis nüüdseks on ettevõte plaani muutnud. Praegu ei käi veel ükski Eesti sidefirma välja vekslit, millal ta teise või kolmanda põlvkonna mobiilivõrgu kinni paneb.

2016. aasta mais vahendas tehnoloogiauudiste portaal Geenius Tele2 Eesti toonase tegevjuhi Argo Virkebau sõnu, et Tele2 on tulevikule palju mõelnud ja tahab olla selles vallas suunanäitaja.

«Oleme pannud paika eesmärgi 3G järk-järgult sulgeda juba aastaks 2020, et suunata 3G kasutuses olevad sagedused ja ressursid uuematesse tehnoloogiatesse,» lausus Virkebau ning lisas, et veel edasi vaadates plaanib Tele2 2G-võrgu sulgeda 2025. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles