Diplomaat: London on valmis vastama Venemaa Salisbury-küsimustele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiaga eraldatud restoran, mida Sergei Skripal ja tema tütar pärast kokkupuutumist närvimürgiga külastasid.
Aiaga eraldatud restoran, mida Sergei Skripal ja tema tütar pärast kokkupuutumist närvimürgiga külastasid. Foto: Alexey Filippov/Scanpix

Suurbritannia alaline esindaja Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioonis (OPCW) Peter Wilson teatas organisatsiooni tänasel istungil esinedes, et London on valmis 27. aprilliks andma vastused kõigile küsimustele endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamise asjus.

«Vastame võimalikult pea, (see juhtub) kümne päeva jooksul, nagu keemiarelva keelustamise konventsioon ette näeb,» ütles Wilson.

Ta meenutas, et Venemaa andis 13. aprillil Suurbritanniale üle küsimuste nimekirja ja nõudis vastuseid hiljemalt 17. aprilliks.

Kohtumise kutsus kokku Suurbritannia pärast seda, kui OPCW oli kinnitanud, et endine Vene luuraja Sergei Skripal mürgitati eelmisel kuul närvimürgiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles