Õpetajad tatsavad labajalga ja hüplevad polkasammul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekümnendal õpetajate rahvatantsufestivalil esineb ligi paarkümmend tantsurühma. Korraldab Viljandi tantsurühm Kelluke.
Kahekümnendal õpetajate rahvatantsufestivalil esineb ligi paarkümmend tantsurühma. Korraldab Viljandi tantsurühm Kelluke. Foto: Erakogu

Ugala teatris algab laupäeval kell 14 XX üle-eestiline õpetajate rahvatantsufestival.

Festival lükati käima 1998. aastal Kohtla-Nõmme õpetajate naisrahvatantsurühma Kuppari juhendaja Urve Kilgi eestvedamisel ning osavõtjate hulk on aastatega jõudsalt kasvanud.

Festivali staažikamad osalejad on tänavuse festivali korraldaja, Viljandi Paalalinna kooli õpetajate rühm Kelluke 19 korraga, Kohtla-Nõmme rühm Kuppari 18 korraga, Kuristiku gümnaasiumi naisrühm 17 korraga, Voka naisrühm Kiiguri, Kadrina rühm Omavahel ja Kilingi-Nõmme Kilingi 15 korraga ning Väike-Maarja Maarjakelluke ja Viimsi kooli rühm Õõps 12 korraga.

Festivali käigus on külastatud pea kõiki Eesti maakondi ning tutvutud huvitavate paikade, inimeste ja tegemistega.

Festivali järjepidevuse märgiks on rändreha, mis alustas oma teekonda 1999. aastal peetud festivalilt Viljandist, mille korraldajaks oli toona tantsurühm Kelluke. Riisutav tantsupõld on olnud väga rikkalik ning jätkusuutlik.

Kakskümmend aastat Kellukese samme seadnud Maie Tammemäe sõnul on kõikide rühmade tantsuõpetajaid  rõõmsameelsed ja optimistlikud. «Hea tuju ja kerge jalg kuuluvad igasse rahvatantsutrenni.»

Selleaastasel festivalil on võimalik jälgida üheksateistkümne rühma etteasteid, kes esitavad erinevate Eesti autorite loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles