USA president väljendas lootust Koreade leppimise osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump koos esileedi Melania Trumpiga kohtumisel Jaapani peaministri Shinzo Abe ja tema naise Akie Abega.
President Donald Trump koos esileedi Melania Trumpiga kohtumisel Jaapani peaministri Shinzo Abe ja tema naise Akie Abega. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

USA president Donald Trump väljendas kolmapäeval lootust, et tehniliselt endiselt sõjas olevad Lõuna-Korea ja Põhja-Korea sillutavad tulevastel kohtumistel tee leppimise ja rahuni.

"Me loodame, et kogu Korea poolsaar saab üheskoos elada turvaliselt, jõukalt ja rahus," ütles Trump Floridas ühisel pressikonverentsil koos visiidil viibiva Jaapani peaministri Shinzo Abega.

"Nagu ma olen korduvalt öelnud, siis Põhja-Korea jaoks on olemas helge tee, kui denukleariseerimine on täielikult läbi viidud ja see on pöördumatu ja kinnitatav," jätkas president.

USA president toonitas, et tuumarelvadest loobumine on väga tähtis nii maailma kui Põhja-Korea jaoks.

"See oleks suur päev neile ja kogu maailmale," lisas Trump.

Trump oli varem päeval kinnitanud Luure Keskagentuuri (CIA) direktori Mike Pompeo salajast külaskäiku Pyongyangi ja kohtumist Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga.

"Mike Pompeo kohtus eelmisel nädalal Põhja-Koreas Kim Jong-uniga. Kohtumine läks väga ladusalt ja loodi head suhted. Nüüd töötatakse välja tippkohtumise üksikasju," kirjutas Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles