Süürias tabati Saksamaa kodakondsusega kurikuulus pühasõdalane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Haydar Zammar 2001. aastal Saksamaal mošeest väljumas.
Mohammed Haydar Zammar 2001. aastal Saksamaal mošeest väljumas. Foto: The Times of Israel

Süürias tabati Saksamaa kodakondsusega kurikuulus pühasõdalane Mohammed Haydar Zammar, keda kahtlustatakse muu hulgas 2001. aasta 11. septembri New Yorgi terrorirünnakute kavandamises osalemises, teatas kolmapäeval kurdivägede esindaja.

"Mohammed Haydar Zammar vahistati meie julgeolekujõudude poolt Süüria põhjaosas ja teda kuulatakse üle," kinnitas allikas.

Umbes 55-aastast Zammari kahtlustatakse ühtlasi mõnede 11. septembri lennukiröövlite värbamises.

Maroko teatas 2002. aastal uudisteagentuurile Reuters, et vahistas terrorivõrgustiku Al-Qaeda olulise liikme Mohammed Haydar Zammari ja andis ta Süüriale välja. Süüria kohus mõistis kurjategijale 12 aastat vanglakaristust, kuid puhkes kodusõda ja paljud terroristid pääsesid vabadusse ning jätkasid oma tegevust.

Mõnedel andmetel oli Zammari kodusõja ajal seotud muu hulgas rühmitusega Al-Nusra Rinne.

Süüria päritolu Zammar on Saksa kodanik ja arvatakse, et just tema värbas 11. septembri terrorioperatsiooni koordineerija ja lennukikaaperdaja Mohamed Atta.

USA kaitseministeerium teatas kolmapäeval, et neil pole informatsiooni kinnitamaks Zammari tabamist, kuid asja uuritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles