Venemaa saab kümme uhiuut tuumaallveelaeva (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev Severodvinsk.
Allveelaev Severodvinsk. Foto: Metzel Mikhail / ITAR-TASS/Scanpix

Vene sõjalaevastikule ehitatakse praegu kümmet uusimat mitmeotstarbelist tuumaallveelaeva, ütles Vene mereväe ülem admiral Vladimir Koroljov.

Vladimir Putin (vasakul) ja Vladimir Koroljov.
Vladimir Putin (vasakul) ja Vladimir Koroljov. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AFP/Scanpix

«Teenistusse on võetud mitmeotstarbeline tuumaallveelaev Severodvinsk (projekt 885 Jasen). Ehitatakse moderniseeritud mitmeotstarbelisi allveelaevu Kazan, Novosibirsk, Krasnojarsk, Arhangelsk, Perm, Uljanovsk. Jätkuvad tööd järgmise viienda põlvkonna allveelaeva loomiseks,» ütles Koroljov teaduskonverentsil, mis oli pühendatud tööliste ja

talupoegade punalaevastiku loomise 100. aastapäevale.

Ta märkis, et viimastel aastatel on Vene allveelaevastikku võetud uusimad projekti 955 Borei järgi ehitatud strateegilised allveeristlejad Aleksandr Nevski, Vladimir Monomahh ja Juri Dolgoruki. «Sevmašis ehitatakse moderniseeritud allveeristlejaid Knjaz Vladimir, Knjaz Oleg, Generalissimus Suvorov, Imperator Aleksandr III ja Knjaz Požarski,» ütles admiral.

Selle aasta esimese kolme kuu jooksul on Venemaa merevägi oma varustusse lisanud ühe tuumaallveelaeva, kolm sõjalaeva, kaks helikopterit ja 46 Kalibr tiibraketti. 

Aleksandr Nevski.
Aleksandr Nevski. Foto: Ildus Gilyazutdinov / RIA Novosti/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles