President Kaljulaid esitas Mart Laari kandidatuuri Eesti Panga nõukogu esimeheks (12)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga nõukogu esimees ja endine peaminister Mart Laar ning Katrin Laar.
Eesti Panga nõukogu esimees ja endine peaminister Mart Laar ning Katrin Laar. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaid tegi riigikogule ettepaneku esitada Mart Laar teiseks ametiajaks Eesti Panga nõukogu esimeheks.

«Kahekordne peaminister Mart Laar on oma mitmekülgsete teadmiste ja juhtimiskogemusega sobiv inimene täitmaks Eesti Panga nõukogu esimehe rolli ning on viie aasta jooksul oma sobivust ametisse tõestanud,» selgitas president Kersti Kaljulaid oma otsust.

Riigipea lisas, et Eesti Panga nõukogu esimees ei pea olema esimene valvekommentaator, kuid me vajame sel positsioonil tugevat isiksust ja usaldusväärset autoriteeti, kel kriitilisel hetkel oleks kogemusi ja julgust tegutseda. «Ta on käivitanud uuel tasemel järelevalve ning toetanud Eesti Panga nõukogu positsiooni järelevalveorganina, mis aitab vähendada võimalike negatiivsetele üllatuste ilmnemist,» ütles riigipea.

Enne Mart Laari esitamist nõukogu esimehe kandidaadiks arutas president Kaljulaid seda küsimust ka kõigi riigikogu fraktsioonide juhtidega. Eesti Panga nõukogu esimehe nimetab viieks aastaks ametisse riigikogu lihthäälteenamusega Vabariigi Presidendi ettepanekul.   

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles