Simson läheb hiidlastele Rukki kanali asjus aru andma (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kadri Simson parvlaev Leigri ristmisel Tallinnas.
Majandusminister Kadri Simson parvlaev Leigri ristmisel Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson läheb täna visiidile Hiiumaale, kus arutab hiidlastega Rukki kanali olukorda.

Kohtumisel vallajuhtidega tuleb peamiseks jututeemaks Rukki kanali olukord ja suvel ees ootav süvendamine, teatas majandusministeerium. 

«Hiidlastele tuleb pakkuda pikaajalist kindlustunnet ning seetõttu plaanib riik süvendustöid Rukkirahu kanalis teha edaspidi regulaarselt. Kohtumine vallajuhtidega annab meile kindlasti parema ülevaate sellest, millised on nende ootused riigile ja täpsemalt majandusministeeriumile,» rääkis majandusminister Kadri Simson.

Lisaks tuleb Hiiumaa visiidil kõne alla saarte lennuühendus. Valitsuse värske eelarvestrateegia kohaselt saavad Saaremaa ja Hiiumaa järgmise nelja aasta jooksul lennuühenduse pidamiseks 22,7 miljonit eurot, mis tagab nii Kärdla ja Kuressaare liinidele senisest parema ühenduse. «Nagu on elu näidanud, on lennuühendus hädavajalik alternatiiv laevaühendusele,» ütles Simson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles