Endisest New Yorgi linnapeast saab Trumpi advokaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rudy Giuliani (vasakul) ja Donald Trump.
Rudy Giuliani (vasakul) ja Donald Trump. Foto: Mike Segar / Reuters/Scanpix

New Yorgi endine linnapea Rudy Giuliani liitub USA presidendi Donald Trumpi isikliku advokaatide meeskonnaga, ütles Trumpi advokaat Jay Sekulow eile.

Nädal pärast seda, kui Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendid otsisid läbi Trumpi kauaaegse advokaadi Michael Coheni ametiruumid ja elukoha, üritab Sekulow tugevdada presidendi kaitset kuhjuvate juriidiliste väljakutsete tõttu.

«President ütles: «Rudy on suurepärane. Ta on olnud mu sõber pikka aega ning tahab, et see asi saaks lahendatud kiiresti riigi hüvanguks,»» ütles Sekulow avalduses.

Valge Maja advokaatide meeskonnaga liitub kaks advokaati - Jane Serene Raskin ja Marty Raskin, kes keskenduvad majanduskuriteos süüdistatute kaitsele.

Trumpi advokaatide meeskonna juht John Dowd astus 22. märtsil tagasi. Meedia andmeil olid nad Trumpiga eri meelt selles osas, kui palju peaks Trump tegema koostööd eriprokurör Robert Muelleriga, kes uurib Trumpi valimiskampaania väidetavat seotust Venemaaga.

Sestpeale on Valgel Majal raskusi advokaatide leidmisega. «Teen seda, sest loodan, et suudame läbirääkimistega leida sellele lõpu riigi hüvanguks ja põhjusel, et hindan kõrgelt presidenti ja Robert Muellerit,» lausus Giuliani eile Washington Postile.

Giuliani ja Trump 1999. aastal.
Giuliani ja Trump 1999. aastal. Foto: Frances M. Roberts/Levine-Roberts/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles