Skandaal Rootsis: mehed avalikustasid Facebooki isaderühmas oma naiste kohta paljastavaid fotosid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alasti naine. Pilt on illustreeriv.
Alasti naine. Pilt on illustreeriv. Foto: Robert Przybysz/PantherMedia/Scanpix

Rootsi meedia teatel on «täiesti tavalised rootsi mehed» hakanud Facebookis avaldama abikaasade ja tüdruksõprade kohta fotosid, millel naised on kas poolalasti või alasti.

Aftonbladeti teatel on need fotod Facebooki rootsikeelsest isaderühmast jõudnud levida mitmetesse teistesse kanalitesse.

Nimetatud Facebooki rühm on mõeldud isadele, et nad saaksid seal omavahel pere ja laste teemal vestelda  ning lastekasvatamiskogemusi jagada, kuid tegelikult räägitakse seal eelkõige naistest.

Poolalasti naine. Pilt on illustreeriv
Poolalasti naine. Pilt on illustreeriv Foto: Robert Przybysz / PantherMedia / Robert Przybysz/Scanpix

«See, mis seal toimub, ajab südame pahaks. Tegemist on eraeluliste ja intiimsete fotodega, mis ei peaks olema kõigile vaadata,» teatas isaderühma üks asutajatest Tommy Voss.

Vossi sõnul võrdlevad mehed nende fotode põhjal oma naisi teiste meeste naistega, nagu tegemist oleks prostituutidega, keda kohe hakatakse kupeldama.  

Voss sõnas Radio P4 antud intervjuus, et selliste intiimfotode levitamine ja nende kommenteerimine võib olla seadusevastane, kui kommentaarid on solvavad ja inimõigusi rikkuvad.

Voss lisas, et osa juhtumite puhul on juba tehtud politseile avaldus.

«Me ei saa midagi sellist lubada, et postitatakse alastipilte, mis on kõigile kommenteerimiseks ja kommentaarid on solvavad. Astun samme, et isaderühmast lülitatakse välja kõik need, kes on ründajad ja solvajad,» lisas Voss.

Alasti naine. Pilt on illustreeriv
Alasti naine. Pilt on illustreeriv Foto: Robert Przybysz / PantherMedia / Robert Przybysz/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles