Norra võimud abiturientidele: ringristmikel ei seksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia /Scanpix

«Ringristmikel ei seksi» on Norra avalike teede administratsiooni kampaania, mis on suunatud keskkoolilõpetajatele.

Nüüd avalike teede administratsiooni juhtiv endine transpordiminister Terje Moe Gustavsen tahab panna punkti Norra koolilõpetajate kombele avalikel ringristmikel suguühtesse asuda, sest see võib autojuhtidele liiga suureks üllatuseks olla.

Norras on traditsioon, et keskkoolilõpetajad peavad koolitee lõpu puhul maha kuu aega kestva peo, mis on saanud nimeks Russefeiring ehk Russ. Pidustustelt ei puudu alkohol, peod ja ka avalike normidega vastuollu minevad teod. Russ saab alguse täna ja lõpeb 17. mail ehk Norra rahvuspühal.

Lõpetajad paistavad silma, sest üldiselt liigutakse ringi siniseks või punaseks värvitud kaubikutes. Hullumeelsed pidustused erinevad kooliti, aga sisuliselt kõigi osaks on suur kogus alkoholi, alastus ja suguühted.

Gustavsen ütles avalduses: «Kõik mõistavad, et ringristmikel ja nende ümbruses viibimine on liiklusele risk. See ei pruugi olla nii ohtlik kui näiteks ilma riieteta sillal viibimine, aga juhtide jaoks võib see tulla üllatusena ja nad võivad unustada, et ollakse roolis.» Tema sõnul peaks Russ olema õnnelik aeg, millele hiljem tagasi vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles