Kristjan Randalu: mõttest teostuseni kulus 20 aastat

, ​džässisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Kristjan Randalu (vasakul), kitarrist Ben Monder ja trummar Markku Ounaskari
Pianist Kristjan Randalu (vasakul), kitarrist Ben Monder ja trummar Markku Ounaskari Foto: Erakogu

Teisipäeval alanud minifestival «Viljandi Jazzkaareke» kogub hoogu. Täna on Eeva ja Villu Talsi perekontsert, esmaspäeval kõlab Viljandis Kristjan Randalu plaadi «Absence» muusika ning festivali lõpetab teisipäeval Prantsuse, Kongo ja Kanada trio Delbecq 3.

Kristjan Randalu andis Viljandis esimese kontserdi 2008. aasta aprillis äsja avatud pärimusmuusika aidas. See oli soolokontsert, mille ettevalmistamisest saaks kirjutada terve peatüki, alates sellest, et aida klaver ei jõudnud kohale ja appi tuli Pauluse kogudus eesotsas toonase õpetaja Mart Salumäega: sealne klaver sai, suure respektiga muidugi, veetud üheks kontserdiks aita ja pärast tagasi.

Kristjan Randalu, tegime 2008. aasta aprillis esimese intervjuu. Olid pälvinud Baden-Württembergi liidumaa džässipreemia ja valitud Steinway artistiks. Tagantjärele vaadates: kas sellest oli mingit tuge? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles