Saksa neonatsidel on täna suur pidupäev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal Dortmundis toimunud neonatside kogunemine.
Eelmisel nädalal Dortmundis toimunud neonatside kogunemine. Foto: DAVID YOUNG/AFP/Scanpix

Sajad Saksa neonatsid kogunevad täna Adolf Hitleri sünniaastapäeva puhul pidustustele Ostritzi väikelinna Ida-Saksamaal.

«Schild und Schwerti» (SS - "Kilp ja mõõk") kahepäevastele pidustustele viiakse vägivalla ärahoidmiseks hulgaliselt politseinikke. Antifašistid lubavad vastuaktsioone.

Ostritz asub Poola ja Tšehhi piiri lähedal, seega on pidustustele oodata ka Ida-Euroopa äärmuslasi.

Korraldajad väidavad, et Reconquista Europa festival, kus on kavas nii muusika, kõned, võitluskunstid, tätoveeringuvõistlus ja turg, on poliitiline sündmus, mille läbiviimist kaitsevad Saksa seadused.

Pidustuste korraldaja Thorsten Heise kuulub Saksa Rahvusdemokraatlikku Parteisse (NPD), mis on varjamatult ksenofoobne ja antisemiitlik. Eelmisel aastal õnnestus erakonnal tegevuskeelust pääseda tänu väikesele liikmeskonnale ja piiratud mõjule.

Korraldajad ootavad 2300 elanikuga Ostrizi linna 800 külalist, antifašistid hoiatavad aga, et Ida-Euroopast võib kohale tulla 2500-3500 neonatsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles