Peugeot' Eesti edasimüüja saab uue omaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot 308
Peugeot 308 Foto: tehnika.postimees.ee

Soome sõiduautode müüja Auto-Bon OY ostab Taani ettevõttelt Interdan Bil A/S Eesti ja Baltikumi Peugeot' edasimüüja KW Bruun Baltic OÜ.

Auto-Bon ja Interdan sõlmisid 23. märtsil KW Bruun Balticu ainuosa müügilepingu, millega Auto-Bon omandab valitseva mõju KW üle, selgub koondumisteatest.

Auto-Bon on Soome Vabariigis registreeritud äriühing, mille peamiseks tegevusvaldkonnaks on Soomes uute sõiduautode ja varuosade maaletoomine ning müük. AB kuulub laiemasse kontserni, mis on lõppastmes füüsilise isiku George Bassadone kontrolli all.

Kontserni kuulub ka Bassadone Automotive Nordic Oy, mille tütarettevõtjad tegelevad Hyundai, Isuzu, Suzuki ja SsangYong kaubamärki kandvate sõiduautode ja tarbesõidukite maaletoomise ning hulgimüügiga Baltikumis, sealhulgas Eestis.

Täiendavalt impordib ettevõtja Baltikumi ka varuosasid ning autotarvikuid viidatud sõidukitele. George Bassadone kontrolli all on veel laiem ring ettevõtjaid, mis ei oma Eestis äritegevust ega müügitulu.

KW Bruun Baltic OÜ on Eestis registreeritud äriühing, mis tegeleb Peugeot' kaubamärki kandvate sõiduautode ja tarbesõidukite maaletoomise ning hulgimüügiga Baltikumis.

Koondumiseni viis Interdani soov väljuda sõidukite impordi ja hulgimüügiga seotud äritegevusest Baltikumis. Auto-Bon omakorda soovib tõsta Peugeot' kaubamärki kandvate sõidukite müügi ja kogu kontserni tegevuse efektiivsust Baltikumis, kuid ka laiemalt.

Koondumisel puuduvad mõjutatud kaubaturud. Kuigi eksisteerib horisontaalne kattuvus, siis koondumise osaliste ühine turuosa asjaomastel kaubaturgudel on alla 15 protsendi. Puuduvad vertikaalselt seotud kaubaturud.

Peugeot' maaletooja KW Bruun Baltic OÜ käive kasvas 2016. aastal 26,5 protsenti 47,9 miljoni euroni ning kasum 61,7 protsenti 435 000 euroni.

Eestis teeniti müügitulust 23,2 miljonit, Lätis 14,6 miljonit ning Leedus 7,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles