Väsimatu Ott Kiivikas Eesti karikavõistluste eel: hea meelega ma ei võistleks

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esikulutrist Ott Kiivikas sai sügisel 40-aastaseks, aga ei kavatse niipea lavalaudadelt taanduda - aastate jooksul lihasmassi vormimisel nähtud vaev tuleb nüüd võitudeks ja medaliteks realiseerida.
Eesti esikulutrist Ott Kiivikas sai sügisel 40-aastaseks, aga ei kavatse niipea lavalaudadelt taanduda - aastate jooksul lihasmassi vormimisel nähtud vaev tuleb nüüd võitudeks ja medaliteks realiseerida. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti edukaim kulturist Ott Kiivikas astub sel nädalavahetusel Saku suurhallis Eesti karikavõistlustel lavale. Nagu ikka. Näitab Maarjamaa parimaid muskleid ja võidab kuldmedali. Nagu ikka. Ent tunnistab sealjuures siiralt: «Hea meelega ma isegi ei võistleks.» Miks siis nii?

40-aastane Kiivikas vallutas lavalaudu esimest korda 1993. aastal Eesti meistrivõistlustel ning pärast seda on ta oma lihasmassi järjepidevalt demonstreerinud veerand sajandit. «Kui ma alustasin, oli naisvõistlejaid kuus, kuid täna on klassikalisi kulturiste vast kümme ning naisi nii 50–60. Kui enne oli mehi pea kuus korda rohkem, siis nüüd on vastupidi. Naiste diskrimineerimisest ei saa meil juttugi olla,» muigab ta spordiala viimase veerandsajandi suurimast muutusest rääkides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles