Kirik plaanib toetusavaldust abielu kui mehe ja naise liidu põhiseadusesse panekule (4)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Urmas Viilma
Peapiiskop Urmas Viilma Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik kavatseb tuleval nädalal toimuval kirikukogul võtta vastu avalduse, mille järgi toetab EELK Eesti põhiseaduse täiendamist nii, et abielu sõnastataks kui ainult ühe naise ja ühe mehe vaheline liit.

Otsuse eelnõu järgi otsustab EELK kirikukogu toetada Eesti Vabariigi põhiseaduse täiendamist sättega, mis sõnastab abielu ainult ühe mehe ja ühe naise vahelise liiduna.

Otsuse seletuskirjas on välja toodud, et praegusel ajal on perekond rünnaku all: ühelt poolt ohustab seda vääritimõistetud vabaduse kuritarvitamine, teisalt soovitakse avalikult sõlmitud abielu defineerida ümber, nii et see tähistaks ka muid liite peale ühe mehe ja ühe naise vahelise ühenduse.

EELK peapiiskop Urmas Viilma ütles ERRile, et tegemist on toetusavaldusega, kuid ise kirik riigikogule ettepanekut põhiseadust muuta ei tee.

«Kui keegi peaks seda tegema, siis me lihtsalt oleme oma meelsuse väljendanud, kirik on seisukoha välja öelnud,» selgitas ta.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles