Kutsehariduskeskust külastasid erinevate maade energiaskaudid

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutseharidkeskuse õpilased jagasid oma oskusteavet erinevates õpitubades ja laborites.
Kutseharidkeskuse õpilased jagasid oma oskusteavet erinevates õpitubades ja laborites. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal kuulis kutsehariduskeskuse klassides ja koridorides eriti palju võõrkeelset juttu, sest külla tulid üle 30 Euroopa Energiaskautide Salga liikme.

Salk ühendab energeetikaõpilasi ja õpetajaid Eestist, Saksamaalt, Itaaliast, Suurbritanniast ja Hollandist. Rahvusvahelise koostöö eesmärgiks on koguda ja jagada teadmisi, kuidas energiat ja energiale kuluvat raha kokku hoida. Muuhulgas aitasid õpilased teha energiakulu mõõtmisi ning arvutada ja analüüsida kuidas ja kus saaks säästa.

Lisaks neile oli kutsehariduskeskuse erinevates töökodades ja laborites praktikal noored elektrikud, pagarid, kokad, toitlustusteenindajad, ehitajad aga ka IT-spetsialistid, büroo- ja turundusõpilased. Näiteks üks autotehnika õpilane Hispaaniast, Alcoy linnast õpib ja praktiseerib ka Amservi töökojas.

«Saadame igal aastal teistesse riikidesse praktikale umbes 100 Tartu kutsehariduskeskuse õpilast ning pakume omakorda praktikavõimalusi välisõpilastele,» kinnitas rahvusvaheliste suhete koordinaator Andrei Atškasov. Enamik vahetustest saab teoks Euroopa Liidu Erasmus+ programmi toel.

Sõbralik koosviibimine tipnes 18. aprillil peetava kultuuriõhtuga, et noored saaksid omavahel tuttavaks ning oma kultuuri ja kombeid teistele tutvustada. Seejärel tutvuti ka Tartu linna ja ümbruse vaatamisväärsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles