Prantsusmaa parlamendi alamkoda kiitis heaks uue migratsiooniseaduse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GERARD JULIEN / AFP

Prantsusmaa parlamendi alamkoda kiitis pühapäeva hilisõhtul heaks uue vastuolulise migratsiooniseaduse, mille poolt hääletas 228 ja vastu oli 139 seadusandjat.

Veel 24 rahvaesindajat jättis hääletamata või ei viibinud kohal.

Seadusemuudatus võeti vastu pärast kaks ööpäeva kestnud vihaseid vaidlusi. Üks president Emmanuel Macroni erakonna La République en Marche (LREM) juhtivliikmeid Jean-Michel Clement jättis hääletamata ja teatas, et lahkub parteist.

Seaduseelnõu kritiseerisid teravalt nii parempoolne opositsioon ja ka parempopulistid, kelle hinnangul on see liialt leebe ja täiesti hambutu. Vasakerakondade ja vabaühenduste arvates jällegi võimaldab seadusemuudatus kasutada sisserändajate vastu liialt karme meetmeid.

Eelnõu vähendab asüülitaotluste menetlusaja praeguselt umbes aastalt kuuele kuule, lihtsustab nõndanimetatud majandusmigrantide väljasaatmist, kahekordistab asüülitaotlusele eitava vastuse saanute kinnipidamise 90 päevani ja vähendab asüülitaotluse esitamise tähtaja 120 päevalt 90-le ning apellatsioonikaebuse esitamise tähtaja kahele nädalale.

Lisaks hakkab riik senisest rohkem aitama asüüli saanud inimesi. Muu hulgas antakse eelnõus neile töötamisõigus ja rohkem prantsuse keele kursusi.

Prantsusmaal esitati mullu rekordilised 100 000 varjupaigataotlust, mis oli vastuolus asüülitaotlejate arvu langusele mujal Euroopas. Elamispindade nappus tähendab, et paljud taotlejatest peavad elama Pariisi või sadamalinna Calaisi tänavatel, mille elanikud on asjade sellise korralduse suhtes näidanud üles kasvavat pahameelt.

Uuringufirma BVA veebruaris tehtud küsitlus näitas, et valijatest 63 protsendi hinnangul on Prantsusmaal liiga palju immigrante. Prantsusmaal elab praegu kuus miljonit teises riigis sündinud inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles