Galerii: Kultuurikatlas toimus Eesti Juudi Kogukonna konverents (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Kultuurikatlas toimus täna rahvusvahelise konverents, kus arutleti eestlaste ja juutide omavaheliste suhete kujunemise üle. 

2018.aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi iseseisvumisest (24. veebruaril), 70 aastat Iisraeli riigi taastamisest ja 30 aastat Eesti Juudi Kultuuri Seltsi asutamisest (30. märtsil).

«Kolme ümmarguse aastapäeva kokkulangemine annab võimaluse esile tuua nende omavahelised seosed ja mõju üksteisele, võimendada inimmõõtmed nende sündmuste käsitlemisel, näidata, missugust mõju avaldasid need sündmused Eesti juutidele, kuidas on kujunenud eestlaste ja juutide suhted selle perioodi vältel,» seisis ürituse tutvustuses.

Konverentsil «Eesti Juudi kogukond 100-aastase Eesti Vabariigi ajaloos» pidas teiste seas kõne ka Jüri Ratas, Eesti Juudi Kogukonna esimees Alla Jakobson, Iisraeli suursaadik Eestis ja Soomes Dov Segev-Steinberg ja Eesti pearabi Efraim Shmuel Kot.

Peale ettekandeid ja diskussioone on rahvusvaheliste konverentsi kavas korraldada järgmised näitused:

1. Näitus «Eesti Vabariigi Presidenti teenetemärgi juudi päritoluga kavalerid»

2. Näitus «Kogukonna loomine ja areng Faivi Kljutšiku fotode põhjal»

3. Näitus «Iudaaika kateeder Tartu Ülikoolis enne 2 maailma sõda».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles