Amazon on salaja loomas koduabilisest robotit

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SoftBanki Pepper. Pilt on illustratiivne.
SoftBanki Pepper. Pilt on illustratiivne. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Amazoni isiklikust assistendist nutikõlari Echo loojad töötavad väidetavalt nüüd koduablisest roboti loomise kallal, mida on siiani hoitud hoolega saladuses.

Robotit, mille koodnimi on hetkel «Vesta» (Vana-Rooma jumalanna, kes uskumuse kohaselt kaitses kodu, kodukollet ja perekonda), arendab välja sama labor, mis lõi Echo nutikõlari, Fire TV meediamängija, Fire Tablet tahvelarvuti ja ebaõnnestunud Fire Phone nutitelefoni, kirjutab Bloomberg.

Anonüümsete allikate sõnul on Vesta projekt kestnud juba paar aastat, kuid alles sellel aastal hakati projekti juurde rohkem inimesi palkama. Töökuulutustes otsitakse robootika insenere, andurite insenere ja robootika tarkvara arendajaid. Väidetavalt plaanib Amazon hakata roboteid oma töötajate kodudes katsetama juba selle aasta lõpus.

Koduabiline loodetakse laiemasse müüki lasta millalgi järgmisel aastal, kuid ajakava see sõltub paljuski katsetuste edukusest ja tehniliste probleemide lahendamise kiirusest.

Amazon on keeldunud projekti kommenteerimast ja nii pole koduabilisest robiti kohta hetkel suurt midagi teada. Oletatavasti võib tegu olla iseliikuva Alexa sarnase abilisega, kes saadab oma omanikku nendes majapidamise osades, kuhu Echo ei ulatu. Allikate sõnul peaks robotil olema arenenud masinnägemine ja võime kodudes iseseisvalt navigeerida.

Tarberobotite turg on praeguste prognooside järgi 2023. aastaks väärt kuni 15 miljardit dollarit (sellel aastal 5,4 miljardit), seega on Amazonil kogu idee pealt päris palju võita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles