Kaupluses varastanud ja piiri rikkunud Vene kodanikud saadeti Eestist välja (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Venemaa piir.
Eesti-Venemaa piir. Foto: Margus Ansu

19. aprillil tabas turvatöötaja Tartus Kalda tee kaupluses varguselt kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes politseile üle anti ja seejärel riigist välja saadeti. Samuti saadeti üle piiri tagasi Eestisse ebaseaduslikult tulnud mees.

Varguselt tabatud keskealise naise ja mehe suhtes algatas politsei väärteomenetluse ning määras neile karistuseks rahatrahvi, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Lisaks tunnistati isikutele väljastatud Eesti Vabariigi Schengeni viisad kehtetuks, neile kehtestati viieks aastaks sissesõidukeeld ning nad saadeti 20. aprillil Eestist välja. 

20. aprillil pealelõunal teatas tähelepanelik inimene piirivalvuritele, et Võrumaal Setomaa vallas Väiko-Härma küla talumajas viibib võõras mees. Teatele reageerinud Piusa piirivalve toimkond pidas võõral territooriumil viibinud 29-aastase Venemaa Föderatsiooni kodaniku kinni ning ta toimetati menetlustoiminguteks Piusa kordonisse.

Mehe dokumentide kontrollimisel ilmnes, et tal puudus seaduslik alus Eestis viibimiseks, mistõttu määrati talle rahatrahv, kehtestati viieks aastaks sissesõidukeeld ning 21. aprilli hommikul andsid piirivalvurid ta üle Venemaa piirivalve esindajale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles