Lääne Elu: majandusminister ei sunni tasuta bussisõitu peale (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Eero Vabamägi

Majandusminister Kadri Simson allkirjastab tõenäoliselt juba sel nädalal määruse, mida ühistranspordikeskused on oodanud kuid.  Tegemist on määrusega «Avaliku teenindamise lepingu alusel teostatava liiniveo sõidukilomeetri kõrgeim hind ja kõrgeim piletihind sõitjateveol bussiliikluses maakonnaliinil ja kaugliinil ning sõidusoodustused».

«Sisuliselt on tegemist määrusega, millega pannakse paika maakondlike bussiliinide piletihind. Täpsematest tingimustest saab rääkida pärast määruse allkirjastamist,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Kadri Tonka Lääne Elule.

Ühistranspordikeskused peavad hiljemalt mai keskpaigaks teada andma, kui palju ja milleks nad raha vajavad, et tihendada liinivõrku, pakkuda tasuta või soodushinnaga sõitu.

«Kui soovitakse tasuta sõidu asemel näiteks soodushinnaga sõitu, siis vastavalt sellele nad ka dotatsiooni saavad. Ministeerium midagi peale ei sunni,» ütles Tonka.

Tonka ütles, et tänavu kuueks kuuks on kogu Eestis tasuta sõidu piletitulu kompenseerimiseks ette nähtud kokku ligi kuus miljonit eurot.

Esialgu soovis  majandus- ja taristuminister Kadri Simson alates 1. juulist ellu viia Keskerakonna valimislubaduse ja pakkuda riigi doteeritavatel liinidel tasuta sõitu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles