Video: prantslane tahab DNA abil tõestada, et ta on Adolf Hitleri lapselaps (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippe Loret
Philippe Loret Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Prantslane Philippe Loret on veendunud, et ta on Saksamaa kunagise diktaatori Adolf Hitleri lapselaps ja ta on valmis selle tõendamiseks tegema DNA-testi.

63-aastase Loret andmetel oli ta vanaemal Charlotte Lobjoiel Hitleriga 1916  - 1917 aastal lühiajaline suhe, mille tulemusena sündis tema isa Jean-Marie Loret, teatab Daily Mail.

Adolf Hitler
Adolf Hitler Foto: dpa dena / picture-alliance / dpa/Scanpix

Loret teatel elas ta vanaema Esimese maailmasõja ajal Prantsusmaa kirdeosas Lille’i lähedal Fournes-en-Weppes’is. Ta oli 19-aastane kui tal tekkis 28-aastase Hitleriga suhe.

Prantslase väide pakub huvi vene meediale ja kanali NTV ajakirjanikud lubasid, et Loret DNAd võrreldakse Moskvas KGB arhiivides asuvatelt luuosadelt pärineva geneetilise materjaliga. Väidetavalt on seal osa Hitleri koljust ja alalõualuust, mille nõukogude sõdurid tõid 1945. aastal kaas Berliini punkrist, kus Hitler end maha lasi ning adjutandid ta surnukeha bensiiniga üle valasid ja süütasid.

Prantslase arvates on ka ilma DNA-uuringuta kindel, et tema isa oli Hitleri poeg ja tema on kuulsa eksdiktaatori lapselaps, sest nende näokuju on sarnane.

Philippe Loret
Philippe Loret Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Loret suust saadud geneetilist materjali võrreldakse juba lähiajal Moskva arhiivis olevate luude geneetilise materjaliga.

«DNA-test peaks andma kindla vastuse ning Hitleri üks müsteerium saab sellega lahenduse. Igatahes on Hitleri saatus taas venelaste kätes nagu oli 1945. aastal,» lausus prantslane.

Loret meenutas juhtumit lapsepõlvest, mil ta isa sõnas talle ning ta vendadele ja õdedele, et nende vanaisa oli Adolf Hitler.

«Meid lastena see fakt ei huvitanud ja me ei osanud mitte midagi öelda. Igatahes ei tähtustatud seda meie perekonnas üle,» lisas prantslane.

Loret teatel sai ta teada, et 1944. aasta Normandia dessandil osalenud inglasest jalaväeinseneril Leonard Wilkesil oli päevikus ülestähendus Hitleri kohta.

«Väga huvitav päev. Külastasime Prantsusmaal maja, kus Hitler elas eelmise sõja ajal. Meid võttis vastu prantslanna, kelle teatel on tal Hitleriga poeg, kes praegu võitleb Prantsuse armees natside vastu. Ma ei osanud midagi sellist oodata,» on väidetavalt Wilkesi päevikus.

Naine olevat Wilkesile ja ta kaaslastele näidanud 1916. aastal Hitleri poolt temast tehtud maali, millel ta kannab punast rätikut. Prantslanna sõnul viis üks asi teiseni ja lõpuks jäi ta lapseootele.

Loret teatel ei osanud Hitler prantsuse keelt ja ta vanaema oskas vaid paari sõna saksa keelt, kuid see ei takistanud suhte tekkimist. 

«Vanaema meenustuste kohaselt meeldis Hitlerile omaette kõnesid pidada. Ta võis vahel olla üsna keevaline ja armukade, kuid mu vanaema kohtles ta üldjoontes hästi,» jätkas prantslane.

Hitleri väidetav poeg Jean-Marie Loret suri 1985. aastal ja ta oli elu lõpuni veendunud, et ta isa oli Adolf Hitler, kellest sai Saksa diktaator.

Jean-Marie Loret
Jean-Marie Loret Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mehe teatel sigitasid vanemad ta 1917. aasta juunis ja ta sündis 1918. aasta märtsis. Kuna noor ja vallaline naine jäi saksa sõdurist rasedaks ja sünnitas vallaslapse, siis langes ta oma külas pilgete alla ja ta põgenes Pariisi jättes poja vanemate kasvatada. 22. mail 1922 abiellus Charlotte Lobjoiel Clement Loret’ga, kes naise vallaspoja lapsendas ja poiss hakkas kandma nime Jean-Marie Loret.  

Naine tõi poja enda juurde Pariisi ja Teise maailmasõja ajal liitus nende pere vastupanuliikumisega. Poeg oli Teise maailmasõja puhkedes juba 20. eluaastates ja astus Prantsuse armeesse.

Pärast sõda uuris Jean-Marie Loret arhiiviandmeid tõestamaks, et ta isa oli Hitler. Ta lasi teha endale vereproovi, mis tema sõnul näitas, et tal on Hitleriga sama veregrupp.

Jean-Marie Loret’l on kahe naisega kümme last, kelle seas on ka praegu oma juuri uuriv Philippe Loret.

Loret sõnul on ta aastakümnete jooksul lugenud läbi rohkem kui 40 raamatut Hitlerist, tema sõnul kohtus ta Hitleri lähikondlase Heinrich Himmleri ühe tütre ja Hitleri veel ühe salaarmukesega.

«See, mida Hitler tegi juutidega, oli kohutav ebaõiglus. Kuid minu silmis on ta mu vanaisa, kes aitas oma riiki pärast seda, kui liitlased olid Saksamaa pannud 1919. aasta Versailles’i rahulepinguga raskesse olukorda. Ma ei arva, et minus oleks tema diktaatorlikke jooni ja ma ei taha võimu. Samuti ei räägi ma oma lastelastele, kes oli nende esivanem, kuna neid võidaks selle tõttu koolis kiusama hakata,» nentis prantslane.

Prantslane viitas veel Hitleri kammerteenri Heinz Linge mälestustele, mille kohaselt andis Hitler 1940. aasta juunis Heinrich Himmlerile käsu otsida üles prantslanna Charlotte Lobjoie ja ta poeg, kuid väidetavalt Himmler ei leidnud neid.

Seda fakti rõhutab Philippe Loret isa Jean-Marie Loret oma 1981. aasta elulooraamatus «Ton père s'appelait Hitler» (Sinu isa nimi oli Hitler).

Loret suguvõsa väiteid on uurinud prantsuse ja belgia ajakirjanikud, kelle sõnul ei ole tõendeid, et nimetatud prantsuse pere on seotud Adolf Hitleriga. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles