Politsei pidas Tallinnas kinni vägistamises kahtlustatava iraaklase (20)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude grupi uurijad pidasid laupäeval kinni 35-aastase Iraagi kodaniku, keda kahtlustatakse 23-aastase Soome kodanikust naise vägistamises Tallinnas. Eile võeti mees kohtu loal ja Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla.

Politsei seni kogutud info järgi kahtlustatakse meest selles, et 14. aprilli varahommikustel tundidel pani ta Raua tänava ristmiku lähistel toime seksuaalkuriteo. Kuriteo ohver ei vajanud arstiabi. Kahtlustatav on Iraagi kodanik, kes viibib Eestis elamisloa alusel.

Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude grupi juht Reimo Raiveti sõnul on tegemist erandliku juhtumiga. «Asusime koheselt olemasoleva info pinnalt võimalikku teo toimepanijat tuvastama. Läinud pühapäeva, 22. aprilli esimestel tundidel pidasime mehe Tallinnas asuvas lõbustusasutuses kinni. Mehe tuvastamisel ja kinni pidamisel oli meile suureks abiks turvafirma töötaja,» selgitas eeluurimist juhtiv Reimo Raivet.

«Tänaval toimepandud vägistamisi, kus ohver ja teo toimepanija on omavahel võõrad, tuleb ette väga harva. Meie jaoks on oluline, et igast seksuaalkuriteost või seksuaalse eesmärgiga ründest teavitataks alati politseid. Nii saame infot kontrollida, kiiresti reageerida ja koheselt asuda võimalikku ründajat tuvastama,» lisas Raivet.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis hõlmab vägistamist. Põhja ringkonnaprokuratuur taotles mehe vahistamist ning eile kohus selle ka rahuldas.

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles