Tallinnas viibivat Rumeenia võimupartei juhti ootavad kodumaal probleemid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea. Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP/SCANPIX

Eile ja täna Tallinnas rahvusparlamentide esimeeste kohtumisel viibinud Rumeenia mõjukaim poliitik, valitseva Sotsiaaldemokraatliku Partei juht ning parlamendi alamkoja esimees Liviu Dragnea peab koju naastes silmitsi seisma suurte probleemidega.

Nimelt lõpeb Rumeenia kohtus homme korruptsiooniprotsess Dragnea üle, keda süüdistatakse ametiseisundi kuritarvitamises.

Prokuratuuri teatel sekkus Dragnea sotsiaalameti töösse, et hoida selle palgal kaks tema partei heaks töötanud naist. Mõlemad naised tunnistasid end süüdi. Dragnea sõnul on süüdistuste näol tegu «kuulujuttude ja tühja pläraga».

Rumeenia poliitika halliks kardinaliks peetav Dragnea peab leppima vaid erakonna juhtimisega ja tal puudub võimalus peaministriks tõusta, sest ta mõisteti valimispettuses kohtu poolt 2016. aastal süüdi. Karistuseks määrati kahe aasta pikkune tingimisi vangistus.

Rumeenia vasakpoolne valitsus on viimastel kuudel asunud õigussüsteemi muutma, teenides ära hukkamõistu nii Euroopa Liidu liikmesriikidelt kui ka Ameerika Ühendriikidelt. USA välisministeerium märkis eile, et korruptsioon on Rumeenias endiselt ulatuslik riigiametite kõikidel tasanditel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles