«Paradiisi paberite» teine osa: Eesti superrikaste ärid Maltal (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armin Karule kuuluv eriseeria jaht ehitati Ferreti tehases selle asutaja Norbeto Ferreti jaoks. Jahi müüjate sõnul on see erakordse mootoriga jaht, mille interjöör on parim mida sellise suurusega jahi puhul on nähtud.
Armin Karule kuuluv eriseeria jaht ehitati Ferreti tehases selle asutaja Norbeto Ferreti jaoks. Jahi müüjate sõnul on see erakordse mootoriga jaht, mille interjöör on parim mida sellise suurusega jahi puhul on nähtud. Foto: Erakogu

See pole esimene kord, mil Postimees «Paradiisi paberitest» kirjutab. Ent eelmisel korral oli juttu vaid Appleby õigusbürooga seotud dokumentidest. Nüüd on avalikuks saanud ka «Paradiisi paberite» järgmine peatükk – Maltaga seotud ärid.

See pole esimene kord, mil Postimees Paradiisi paberitest kirjutab. Ent eelmisel korral kirjutasime vaid Appleby õigusbürooga seotud paberitest. Nüüd on avalikuks saanud ka Paradiisi Paberite järgmine peatükk – Maltaga seotud ärid. Ja neist paberitest käivad läbi Eesti tõeliste superrikaste nimed – Armin Karu, Rain Lõhmus, Jaanus Rahumägi jt. Ärimeeste kõrval esinevad paberites ka mitmed tuntud ühiskonnategelased.

Nende nimede Paradiisi paberitest leidmine ei tähenda automaatselt midagi ebaeetilist või ebaseaduslikku, sest suur hulk paberitest on pärit laevandusega seotud äridest, milles on off-shore’ide kasutamine tavaline. Küll aga valgustab see nende ärisid ja elu küljest, mis seni avalikkusele nii hästi teada polnud. Postimees annab ülevaate paberite tuntumatest nimedest ja nendega seotud äridest.

Paradiisi paberite andmebaasis leiduvate kirjete taga olevaid dokumente Postimees ei näe, ent avaliku info pinnalt on võimalik teada saada, millal firma on asutatud, kes on selle omanik ning kes seda tegelikult juhib. See info on huvipakkuv ka Eesti uurimisasutustele.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles