Kehra surus Viljandi selja vastu seina

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra kasuks üheksa väravat visanud Dmitri Jankovski.
HC Kehra kasuks üheksa väravat visanud Dmitri Jankovski. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sarnaselt esimesele käsipalli meistriliiga poolfinaalseeriale, on teiseski üks meeskond kahe mängu järel 2:0 ees. Teisipäeva õhtul alistas HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kodusaalis teistkordselt Viljandi HC tulemusega 35:28 (19:12).

Avakohtumise Viljandis 23:21 võitnud Kehra alustas aktiivselt ja teravalt ning sai nelja minutiga 4:1 ette. Mulgid olid küll kaitses agressiivsed, aga vastaste visked leidsid ikka tee Rasmus Otsa selja taha. Eriti võimsas hoos oli Kaspar Lees, kes oma neljanda tabamusega seadis 11. minutiks tabloole seisu 8:4.

Marko Koks võttis mõtlemisaja ja Viljandi suutis kehralasi viis minutit nullil hoida, kuid ise sai juurde vaid kaks väravat karistusvisete läbi. Need realiseerinud Sergei Rodjukov sai peagi löögi silma ning pidi platsilt kohtumise lõpuni lahkuma. Kehra peatreener Kaupo Liiva tegi palju vahetusi, andis julgelt mänguaega noortelegi ning ajas mängutempo kõrgemaks.

Noored ääred, 20-aastane Marten Mitt ja kolm aastat noorem Martin Nerut olid resultatiivsed kiirrünnakutel ja peagi viis Mitt veel ühe tabamusega Kehra 13:8 ette. Siis sattus hoogu ukrainlasest mängujuht Dmõtro Jankovski, kes tabas kolm korda järjest – kusjuures kahel korral vähemuses mängides – ning vahe oli juba kaheksa. Kristo Voika täpne karistusvise vähendas poolajaseisuks 19:12.

Teine pooltund algas võrdse ja endiselt vägagi resultatiivse mänguga – väravaid tuli igale maitsele, kuniks kavalad lahendused rünnakul hakkasid jälle Kehra jaoks toimima. 39. minutil kasvatas Leesi vise vahe esmakordselt kahekohaliseks, 26:16. Viljandi mäng püsis Voika väravate najal, Eesti koondise mängujuht sai juba 43. minutiks isiklikku kontosse kümnenda tabamuse.

Vahe ei vähenenud siiski kuidagi, peamiselt külaliste liigohtra tehnilise praagi tõttu. Siis aga jäi Kehra ilma põlve pihta löögi saanud Leesist ning Viljandi suutis 5:1 vahespurdiga vahe kuuele väravale vähendada. Viimast viit minutit alustati Kristo Järve tabamuse järel seisult 32:26, kuid enamaks jõudu ja aega ei jätkunud.

Kehra vormistas võidunumbriteks 35:28, mis tähistas nende kahe tiimi tänavuse hooaja resultatiivseimat omavahelist mängu. Jankovski viskas üheksa, Lees kaheksa ning Indrek Normak ja Nikita Jermaševitš neli väravat. Mulkide poolel jäi Voika arvele lõpuks 12 tabamust, Järve assisteeris nelja, Rodjukov, Andrei Hapal ja Simon Drõgin kolme väravaga.

Poolfinaalseerias on seis nüüd Kehra kasuks 2:0 ning finaalipääsuks vajalikku kolmandat võitu minnakse püüdma reedel Viljandis. Huvitaval kombel pole kehralased Mulgimaalt sel hooajal veel kaotajana lahkunud – kolmest Eesti ja Balti liiga võõrsilmängust on kirjas kaks võitu ja viik.

Poolfinaalseeriate kolmandad mängud:

  • 26.04.  19:00  Põlva Serviti – HC Tallinn (mängude seis 2:0)
  • 27.04.  19:00  Viljandi HC – HC Kehra (mängude seis 0:2)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles