10 nippi, kuidas võidelda nutisõltuvusega (1)

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Nutitelefon on üks suurimaid leiutisi kogu inimkonna ajaloo vältel, kui vaid mõelda, milliseid võimalusi see meile pakub. Ning suure tõenäosusega see tähtsus kasvab aja jooksul veelgi, kuni selle seadme vahetab välja midagi hoopis uut ja ootamatut. Paraku pole okasteta roose ning nõrgemat sorti inimvaim võib hõlpsalt paeluvast nutiseadmest sõltuvusse sattuda. Olgu siis tegu noore või vanaga. Kui tunned, et ka su nutiseade kipub kontrolli alt väljuma, siis allpool pakume mõningaid nippe, kuidas taas oma elu peremeheks saada ning nurjatule nutiseadmele tema koht kätte näidata, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

JÄTKE AUTOS TELEFON RAHULE

Autorooli istudes pistke oma nutiseade hoopis pardalaekasse. Kui aga see ei õnnestu, siis Android- ja Windows-telefonidel on spetsiaalsed autosõidurežiimid, mis lülitavad telefoni hääljuhtimisele ning iOS’il on spetsiaalne Do Not Disturb (Mitte häirida)-režiim, mida on sõidu ajaks ülimalt lihtne sisse lülitada.

PAIGUTA OMA TELEFON MUJALE

Kui hakkad kodus telekat vaatama või raamatut lugema, siis pane telefon südamerahuga endast kaugemale. Veel parem, suhtu sellesse nagu lauatelefoni. Olukorras, kus telefon on sinu käeulatusest väljas, tekib ka vähem soovi oma mugavat asendit muuta ja vaadata telefonist „veel ühte asja“.

HOMMIKUL HOIA TELEFONI LAADIJAS

Hommikul ärgates ära kraba esimese asjana telefoni laadija otsast, vaid jäta see omale kohale kuni oled hommikused toimetused ära teinud.

Vaata lisaks nippe Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles