IRL toetab abielule põhiseadusliku kaitse andmise ettepanekut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Marius Schwarz / Caro / Marius Schwarz/Scanpix

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) toetab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) avaldust, mille kohaselt tuleks abielule tagada põhiseaduslik kaitse.

EELK kirikukogul heaks kiidetud avaldus, mille kohaselt tuleks põhiseaduses sõnastada abielu mehe ja naise vahelise liiduna, kattub IRLi põhimõtetega, teatas partei pressiesindaja. 

«Me oleme alati seisnud perekonna ja abielu eest,» ütles IRL-i peasekretär Priit Sibul. «Seetõttu on abielu, kui mehe ja naise vaheline liit määratletud ka IRL-i eestseisuse poolt heaks kiidetud maailmavaateliste põhialuste dokumendis. Abielule põhiseadusliku kaitse andmine tagab, et traditsioonilised väärtused oleksid hoitud. Abielu on väärtus igale südametunnistusega inimesele. See ettepanek annab võimaluse ka kooseluseaduse toetajatele, kes väitsid, et kooselul pole abieluga mingit seost.»

Sibula sõnul juhtis IRL tähelepanu abielu põhiseadusliku kaitse vajadusele juba 2016. aastal. «Praegune parlamendi koosseisus on sama, mis toona ning seetõttu on põhiseaduse muutmine jätkuvalt keeruline. Sellele vaatamata otsime ettepanekule jätkuvalt teiste erakondade toetust.»

EELK kirikukogul toimunud hääletusel kiideti heaks avaldus, mille kohaselt toetab EELK põhiseaduse täiendamist nii, et abielu sõnastataks kui ainult ühe naise ja ühe mehe vaheline liit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles